Agenda

17:00 - Vrijdag 09/03/2007

Tervuursepoort (Metro Merode) Brussel

Friends of the Earth voert grote klimaatactie tijdens volgende EU top van staatshoofden

Afspraak: Vrijdagmorgen 9 maart 2007 9u00 aan Tervuursepoort (Metro Merode) Brussel

Opgelet:

datum werd verplaatst van donderdag naar vrijdag 9 maart

Friends of the Earth, voormalig Voor Moeder Aarde, roept iedereen op om op vrijdag 9 maart deel te nemen aan een grote klimaat actie te Brussel voor een progressief Europees energiebeleid.

Friends of the Earth groepen uit gans Europa blazen verzamelen in Brussel bij de start van een Europese top van regeringsleiders. Friends of the Earth eist dat de EU voluit gaat voor hernieuwbare energiebronnen en energie-efficientie, om op die manier tegen 2020 de CO2 uitstoot met 30% te verminderen. De Europese milieufederatie eist ook dat de EU kiest voor een uitstapscenario voor kernenergie.

Op 8 en 9 maart komen de EU staatshoofden samen te Brussel om het toekomstig energiebeleid vast te leggen. Als zoals verwacht de top blijft kiezen voor fossiele brandstoffen en de uitbouw van kernenergie, dan betekend dit een enorme klap voor de groei van hernieuwbare energiebronnen energiebesparing en -efficiŽntie. Een verkeerde beslissing kan ervoor zorgen dat Europa en BelgiŽ zich voor tientallen jaren vastketent aan een vervuilende en gevaarlijke energieproductie met alle gevolgen voor de opwarming van de aarde, een groeiende berg radioactief afval en vele andere gevaren verbonden met kernenergie.

De EU-top en de naderende federale verkiezingen in BelgiŽ op 10 juni vormen het ideale moment om onze stem te laten horen en actie te voeren. Als bezorgde EU-burgers eisen we de kernuitstap en de keuze voor propere en veilige energie:

ďStop Climate Change: Cut Energy Waste, Choose renewables!Ē

Na een korte optocht zal een gigantische alternatieve blauwe EU-vlag gevormd worden. De constuctie zal zo een 11m hoog en 14m breed zijn, onderbouwd met stellingen. Een 90-tal mensen zullen in het blauw worden gestoken en plaatsnemen op de stelling. Er zijn toespraken gepland, en een samba of andere band zal voor de nodige sfeer zorgen. Andere organisaties worden uitgenodigd deel te nemen aan de actie.

Meer info: David Heller

david@moedereaarde.be

09 242 87 52

0472 342 463


Friends of the Earth Vlaanderen & Brussel (voorheen Voor Moeder Aarde) is lid van Friends of the Earth International