Camp(r)ing: Actiekamp tegen de uitbreiding van de R0

Het platform Modal Shift en PlaceOVelo organiseren op 27 en 28 augustus 2010 een ontmoeting op een brug over de R0 en een actiekamp voor Vlamingen en Brusselaars, om STOP te zeggen tegen de uitbreiding van de R0.
 
Er zal een “kritische massa” fietsers op 27 augustus om 18u30 van de Naamsepoort in Brussel naar de brug van de Limburg Stirumlaan over de R0 rijden, waar ze om 19u30 zullen aankomen. Er actiekamp komen naast het Laarbeekbos. Het Laarbeekbos is een Natura 2000 natuurreservaat dat bedreigt wordt door de uitbreiding van de R0.
 
 
PRAKTISCH:
 
Kan je er niet geraken tegen 18u30 aan de Naamse poort in Brussel met je fiets? Dan kan je kan ook tegen 19u30 naar de brug van de Limburg Stirumlaan over de R0 komen.
Er zal ook een vertrekpunt in Vlaanderen zijn om met de fiets naar daar te rijden. Dat vertrekpunt zal begin augustus duidelijk worden (meer info ook via info@modalshift.be )
 
Het kamp zal aangegeven staan vanaf de schapenweg in Jette vlakbij halte Brandweer UZ Brussel.
Uiteraard kan je ook met het openbaar vervoer komen. Bus 13, 84, 53 van de MIVB en bus 245 en 820 van De Lijn rijden langs deze halte.
Vergeet je tent niet!
 
 
 
Fijn stof: het geduld van de Europese Commissie is op! En het uwe?
 
Vlaanderen en Brussel halen al jaren de Europese luchtkwaliteitsnormen niet, en hebben geen goed plan om daar iets aan te doen, en geen excuus. Dat zegt ook de Europese Commissie.
Er moet actie komen. De Europese Commissie geeft Vlaanderen en Brussel nog 2 maanden om met een plan op de proppen te komen, of er volgt mogelijk een miljoenenboete.
Hoe valt dit te rijmen met een uitbreiding van de R0? Niet! Toch wil Vlaamse overheid doen geloven dat meer wegen bouwen goed is voor het milieu, terwijl massa’s voorbeelden uit het buitenland aantonen dat meer wegen bouwen net voor meer verkeer zorgen!
Voor haar plannen voor de uitbreiding van de R0 gaat de Vlaamse overheid uit van projecties die zeggen dat het verkeer in de toekomst nog verder zal toenemen, terwijl die projecties geleverd worden met een duidelijk waarschuwing dat dit een te vermijden scenario is, voor de luchtkwaliteit als het klimaat! Met andere woorden: Goed bestuur - recht in de muur!