Klimaat en Energie

  • Deze zomer vindt het vierde klimaatactiekamp plaats op rij in ons land. Het kamp, dat van 3 tot 8 augustus de tenten opslaat in Leuven, richt de pijlen ondermeer op de bankensector, maar wil ook lokale thema's bespelen.  

    Tijdens zo'n kamp komen vaak tot honderden mensen, van jong tot oud, gedurende een week samen om ervaringen uit te wisselen, workshops en debatten mee te maken, duurzaam, veganistisch en klimaatneutraal te leven en natuurlijk ook samen vreedzaam actie te voeren.

    Meer info: www.climaxi.be

  • Op 8 mei 2012 startte het proces van 11 activisten van de FLM in Dendermonde. De ondertekenende organisaties uiten hun steun voor de elf beklaagden en vragen de Belgische en Vlaamse overheid om een streep te trekken onder alle komende veldproeven voor genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s).

    Lees de volledige steunbrief

  • Op 29 mei maakten een aantal actievoerders van Friends of the Earth in Wetteren deel uit van de diverse en kleurrijke groep van boeren, wetenschappers en bezorgde burgers, die samen met het Field Liberation Movement een actie ondernam tegen de GGO veldproef.

  • Belgische regering blijft geloven in het sprookje van veilige en goedkope kernenergie.