Actie

De Klimaattop: vervuilende energie en "corporate capture"

COP19.jpg

De klimaattop in Polen dit jaar was nummer negentien in het rijtje. Al bijna twee decennia lang organiseren de Verenigde Naties de “United Nations Framework Convention on Climate Change Conferences of Parties” (“UNFCCC COPs”), en toch blijft de jaarlijkse CO2-uitstoot de hoogte in gaan. De globale hoeveelheid koolstof in de atmosfeer bereikte dit jaar zelfs een absoluut hoogtepunt in de menselijke geschiedenis.

Polluters talk, we walk

walk.jpg

Een dag vóór het einde van de internationale klimaatonderhandelingen in Warschau hebben honderden klimaatactivisten, waaronder Friends of the Earth, de onderhandelingen verlaten. Een protest tegen het gebrek aan ambities en in solidariteit met de mensen die reeds getroffen worden door de klimaatverandering.

Een wereld zonder Monsanto is mogelijk!

GENETISCH GEMODIFICEERDE GEWASSEN NIET IN ONZE NAAM, NIET IN NAAM VAN DE HONGER, NIET IN NAAM VAN DE WETENSCHAP!

COP 19: Stop de uitbreiding van koolstofmarkten

Meer dan 120 groepen, bewegingen en netwerken klagen aan dat de Europese Unie de koolstofmarkten wil uitbreiden tijdens de VN klimaatonderhandelingen in Polen (COP19, Conferentie van de Partijen). Vooral grote vervuilers hebben hier baat bij en laat het nu net ook deze bedrijven zijn die een grote invloed hebben op de COP19. Friends of the Earth Vlaanderen & Brussel en Climaxi vzw ondertekenden mee deze verklaring.

Stop steenkoolgas vreest cascade van vergunningen

De coalitie Stop Steenkoolgas is bezorgd om de uitspraken van Vlaams minister-president Kris Peeters in de Verenigde Staten. Die stelde er gisteren samen met zijn Nederlandse collega Rutte een studie te zullen aanvatten rond de aanwezigheid van schaliegas in de Vlaamse ondergrond. Eerder stelde Peeters tijdens een onderhoud op zijn kabinet ‘geen believer’ te zijn van onconventionele gaswinning. Vanaf 15 september kunnen in elk geval nieuwe exploratieaanvragen opnieuw oude stukken mijngebied aanspreken.

As wil geen gaswinning

As wil geen gaswinning

 

Friends of the Earth pleit voor behoud van het volledige bos te Wilrijk

wilrijk bos webpage_image.jpg

Veritas, van de kledingaccessoires, is met het logistiek bedrijf H. Essers in zee gegaan om een nieuw kantoor en magazijn te laten bouwen in Wilrijk. Ondanks de vele lege bedrijfsruimtes in Vlaanderen moet daarvoor een bos gekapt worden. Hier valt uiteraard veel verzet tegen te verwachten. 

Voortzetting aardappelproces in Dendermonde

Gisteren, 28 mei, is in Dendermonde het ‘patattenproces’ voortgezet. Ondanks de moeizame treinverbinding (door de ramp bij Wetteren) verzamelden vanaf 9 uur zo’n 200 mensen zich voor de rechtbank om hun steun te betuigen aan de beklaagden. Het geheel had een bijna feestelijke sfeer; info kraampjes, biologisch eten, een samba band en zelfs het zonnetje was  ‘s ochtends van de partij. 

Inhoud syndiceren